3.to.Naoganje.glava.sv.Jovan.Krstitel

Празнична вечерна богослужба
во храмот Рождество на Пресвета Богородица

На 20.09.2021 година, во пресрет на празникот Рождество на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г. г. Стефан, чиноначлствуваше со  Празничната вечерна богослужба во храмот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје.
Вечерната молитва беше проследена со литија низ централното градско подрачје.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор:

3.to.Naoganje.glava.sv.Jovan.Krstitel

 http://mpc-spe.mk/arhiepiskop/aktivnosti/veteran-bogosluzba-preveta-bogorodica-litija-2021/