3.to.Naoganje.glava.sv.Jovan.Krstitel

Скопје, 27ти јуни 2021год.-храм на св.вмч.Димитриј на празникот на 

Светиот пророк Елисеј; Свети Методиј, патријарх Цариградски;

Свети Јован, митрополит Евхаитски; Преподобен Нифонт;

 

 3.to.Naoganje.glava.sv.Jovan.Krstitel

 

 

 

 

 

3.to.Naoganje.glava.sv.Jovan.Krstitel

 Во првата недела по Педесетница,, кога Македонската Православна црква- Охридска архиепископија молитвено го прослави  споменот на Светиот пророк Елисеј; Свети Методиј, патријарх Цариградски; Свети Јован, митрополит Евхаитски; Преподобен Нифонт, во храмот на св.вмч.Димитрија каде фреските и понатаму сведочат за присуството на дарот на Светиот Дух, старешината на храмот ереј Јане Илиев  отслужи Божествена Литургија. На Литургијата верниот народ се причести со Светите Христови Тајни. Во текот на Литургијата, отецот произнесе празнична беседа.

 

 

 

 

 

 

 

 

Друго:

 3.angeli.so.truba

Друго:

Јане Илиев: СЕДУМНАЕСЕТТА НЕДЕЛА ПО ПЕДЕСЕТНИЦА ... 

Божествена Литургија во храмот на св. вмч. Димитриј, Скопје (24.11.2019)

Вечерна богослужба и Акатист кон св.вмч. Димитриј со петолебие